2009/06/09

Kycklinglasagne

Toppbetyg av älsklingen! :) Behöver man säga något annat?

Ingredienser:
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
500 g fryst bladspenat - tinat!
8-10 st soltorkade tomatskivor
2 x 5 dl Kelda ostsås - Simply Cheese
½ burk kesella
800 g kycklingfiléer
salt & peppar + ev. valfria kryddor
Lasagneplattor och riven ost

Skär kyklingen i små bitar, förstek och krydda med valfria kryddor. Jag använde; salt, pepparmix & paprikapulver. Ställ åt sidan. Skala och hacka löken, stek den i rikligt med smör, tillsätt finhackad vitlök mot slutet. Tillsätt den tinade bladspenaten (krama gärna ur lite vätska!) och strimlade soltorkade tomater. Krydda efter smak. Ställ åt sidan.

Värm ostsåsen i en kastrull, tillsätt lite av den rivna osten och kesellan. Förkoka lasagneplattorna ett par minuter i välsaltat vatten.

Börja bygga lasagnen i en ugnsfast form. Kyckling - Spenatblandning - Ostsås - Lasagneplattor - kyckling - Spenatblandning - Ostsås - Lasagneplattor - OSV. Avsluta med ett lager lasagneplattor med sås på och strö över den resterande rivna osten.

Gratinera i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter tills osten fått vacker gyllenbrun färg samt allt är genomvarmt och klart.

Serveras gärna tillsammans med en god sallad.

Smaklig måltid!

1 kommentar:

Sabina sa...

Tack så mycket!! :) Kramar Sabina