Jordgubbsglass

Som Ni kanske märkt har jag fått lite jordgubbsmani de senaste dagarna. Det har ätits jordgubbar åt alla håll och kanter. Här kommer ett recept på hemmagjord jordgubbsglass med många fördelar...nästan inget socker, äkta grädde, riktiga jordgubbar och mycket, mycket godare!

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk 3%
2 tsk vaniljsocker
1 l färska jordgubbar

Mixa nästan alla jordgubbar till puré. Vispa grädden fluffig med vaniljsockret.
Tillsätt mjölken och jordgubbspurén. Blanda väl.
OBS! Allt ska vara kallt, så ta allt direkt från kylen.
Sätt igång glassmaskinen och häll i jordgubbsblandningen.
Skrapa ur glassen i en burk när den är klar, förvara i frysen tills det är dags ät njuta!

Servera glassen tillsammans med de resterande färska jordgubbarna.
Smaklig måltid!