2009/06/15

Jordgubbsglass

Som Ni kanske märkt har jag fått lite jordgubbsmani de senaste dagarna. Det har ätits jordgubbar åt alla håll och kanter. Här kommer ett recept på hemmagjord jordgubbsglass med många fördelar...nästan inget socker, äkta grädde, riktiga jordgubbar och mycket, mycket godare!

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk 3%
2 tsk vaniljsocker
1 l färska jordgubbar

Mixa nästan alla jordgubbar till puré. Vispa grädden fluffig med vaniljsockret.
Tillsätt mjölken och jordgubbspurén. Blanda väl.
OBS! Allt ska vara kallt, så ta allt direkt från kylen.
Sätt igång glassmaskinen och häll i jordgubbsblandningen.
Skrapa ur glassen i en burk när den är klar, förvara i frysen tills det är dags ät njuta!

Servera glassen tillsammans med de resterande färska jordgubbarna.
Smaklig måltid!

2 kommentarer:

jon sa...

Ett klart godkänt glassrecept. Glassmaskinen puttrar på och glassen är snart klar. Provsmakningen har säkert redan tagit en portion i anspråk.

Anonym sa...

här kommer ett förslag om man vill göra det ännu enklare men ändå jätte smaskigt, ta 2-3 dl frysta jordgubbar o kör i micron 10-20 sek( dom ska inte tina bara mjukna så pass att man sticka spetsen av en kniv i dom) kör i mixer till mos häll över 2-3 dl vispgrädde o lite vaniljsocker kör ihop till mjukglass ,jättegott!