2009/05/10

Vårprimörsallad

Denna underbara sallad hittade jag hos Vägen från 137 kg. Hon hade i sin tur hittat den i Coops medlemstidning, vilket jag tydligen helt missat! Jag har dock ändrat lite i receptet för att få det mer á la Linda. :) Underbart god är den i alla fall och den kommer säkerligen återkomma i sommar! Mums! Detta är gott att dricka till...

Ingredienser:
1 knippe färsk sparris
1 påse ruccola/ ruccolamix
1 kruka färsk gräslök
2 dl alfaalfagroddar
1 liter jordgubbar
200 g chèvre
1 msk rosépeppar
1 citron - rivet skal

Dressing:
2 msk flytande honung
5 msk rapsolja
1-2 msk citronsaft
1 krm salt
2 krm svartpeppar

Skär av det träiga nedre delen av sparrisen. Förväll sedan sparrisen ett par minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg ner sparrisen i iskallt vatten.

Blanda sallad, groddar, sparrisbitar och halverade jordgubbar. Toppa med gräslök och getost. Riv över citronskal. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen precis innan servering.

Smaklig måltid!

Ps. Vi serverade grillade kycklingspett till detta. Jag tror salladen passar till lite lättare kött, så som kyckling och fisk. Men självklart är den supergod på egen hand!

1 kommentar:

Suzan sa...

ser gott ut!