Thai barbeque

Thaimarinerade kycklingspett med nektarinsallad och thaidressing.

Det var vad vi åt igår! Supermumsigt! Och självklart tänker jag dela med mig av recepten. Marinaden och dressingen är egna recept. Nektarinsalladen är baserat på ett recept jag hittat i en grilltidning. Smaklig måltid!

Thaimarinad
2 röda chilifrukter
3 vitlöksklyftor
½ kruka färsk koriander
½ limefrukt - rivet skal & saft
3 krm paprikapulver
2 krm svartpeppar
1-2 dl rapsolja

Finhacka alla ingredienser. Blanda allt med oljan och häll över kycklingbitarna. Blanda väl och ställ kallt i någon timme, gärna längre. Vi skar kycklingfiléer på längden, 3 bitar av 1 filé, och trädde upp dom på spett. Marinaden som blev kvar i botten av formen blandade jag med 1 msk honung, och detta penslades på kycklingspetten en liten stund innan servering, som en glaze.

Nektarinsallad
4 port. kokt quinoa
1 kruksallad
1 dl färsk koriander
1 grillad majskolv
1 handfull sockerärter
4 grillade nektariner
150 g chèvre

Blanda alla ingredienser i en stor skål. Låt dock quinoa, majs och nektariner svalna innan de blandas ned i salladen. Tips! Tillsätt lite buljong i vattnet när du kokar quinoa för lite fylligare smak. Jag blandade även i 1-2 msk chiliolja innan den blandades med salladen, jättegott!

Thaidressing
2,5 dl créme fraiche
½ röd chilifrukt
½ limefrukt - rivet skal & saft
½ dl färsk koriander
3 krm torkad ingefära (den färska var slut)
2 krm vitlökspulver (den färska gick åt till marinaden)
1-2 tsk flytande honung
salt & svartpeppar

Finhacka chili och koriander, blanda med resterande ingredienser. Smaka av med S & P. Ställ kallt i någon timme innan servering.

Enjoy!

Kommentarer