2009/05/16

Sommarsallad, äppelsalsa och lingonmarinad

Igår kväll fick vi igång grillen igen. Underbart! Lingonmarinerad entrecôte, potatissallad med rädisor och spenat samt en pepprig äppelsalsa. Smaskigt värre! Recepten kommer från Coop.

Lingonmarinad
(till ca 600 g kött)
½ dl lingonsylt
½ dl rapsolja
2 msk soja
1 kvist färsk rosmarin
1 krm salt
3 krm svartpeppar

Potatissallad
500 g kokt, kall färskpotatis - i bitar
½ röd lök - finhackad
1 knippe färsk dill - finhackat
1 påse bladspenat (80 g)
200 g rädisor - delade

Dressing
2 msk rapsolja
2 tsk citronsaft/ vinäger
2 tsk senap
salt & peppar

Äppelsalsa
2 röda äpplen - finhackade
1 knippe gräslök - finhackade
1 citron - pressad saft
1 tsk riven pepparrot
salt & vitpeppar

Det behövs väl ingen beskrivning på hur man gör va? Ganska enkelt. Blanda alla ingredienserna till marinaden, marinera, grilla, ät! Blanda alla ingredienser till salladen och dressingen, ät! Samma sak med äppelsalsan....ÄT! Mums.

Lycka till & trevlig helg!

3 kommentarer:

tina sa...

Wow, det låter kalasgott!

Linda sa...

Tina! Det var verkligen kalasgott, prova!

bakmammorna sa...

jag älskar allt med lingon så det här ska jag def pröva!