Påskiga Cupcakes

Dessa barnsligt goda muffins med glacyr på toppen var ett av mina bidrag till påskmiddagen. Chokladmuffins med apelsinglacyr och dekorationer från kakburken.se. Detta är inget recept jag rekomenderar för viktnedgång! Haha!

Ingredienser:

12 st cupcakes
3 st ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
100 g mörk choklad
4 msk kakao
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Apelsinfrosting
100 g philadelfia
60 g smör
5 dl florsocker
2 msk färkpressad apelsinsaft
Rivet apelsinskal från ½ apelsin
Ett par droppar valfri karamellfärg

Vispa ägg och socker väldigt poröst. Smält smöret i en kastrull och tillsätt gräddfilen och kaffet, ta av från värmen. Blanda det med äggvispet. Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i smeten. Vänd även ner den smälta chokladen. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 15 min. Använd gärna en muffinsplåt, då blir de höga och får snygg form! Låt dem kallna på ett galler. Blanda under tiden glacyren.

Blanda rumstempererat smör med philadelfiaost. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Täck varje muffins med glacyren. Dekorera gärna med lite strössel eller andra valfria dekorationer. Förvara dem i kylskåpet.

Smaskens!

Kommentarer