2009/04/04

Marockansk fiskgratäng med Aijvarsås

Supergott & superenkelt! Det är allt jag har att säga. Perfekt när man inte känner för att kocka allt för mycket.

Ingredienser:
(4 port.)

Gratäng
400 g vit fisk
2 paprikor
1 stor gul lök
1 röd chilifrukt
8-10 coctailtomater
2-3 tsk curry
1-2 tsk gurkmeja
salt & peppar
1 dl vatten
+riven fet ost

Sås
3 dl créme fraishe
1½ dl aijvar - stark
salt

Lägg fisken i en oljad ugnsfast form. Hacka grönsakerna i lite större bitar. Stek dem i rikligt med smör. Krydda, häll på vätskan och låt småputtra ett par minuter så att alla smaker sätter sig. Häll grönsakerna över fiskbitarna. Dela tomaterna och strö över dom. Strö över den rivna osten och gratinera i ugnen, 225 grader, tills osten smält och fisken är genomkokt. Ca 15-20 minuter.
Såsen görs gärna någon timme innan servering så att smakerna hinner blanda sig väl. Det är bara att blanda créme fraishe och aijvar i en skål, smaka av med salt. Klart!
Smaklig måltid!

Inga kommentarer: