2009/04/14

Halloumipanna & Revben

Igår gjorde vi idiotiskt goda revbenspjäll. Till dessa åt vi en Halloumipanna, inspirerade av Nigella Lawson. Receptet är barnsligt enkelt! Som påskbonus får Ni receptet på revbenen också!

Ingredienser:
(till en långpanna)
2 pkt halloumiost
1 pkt bacon
4-6 st grillade paprikor i lag
(finns att köpa på burk)

Skiva halloumiosten och lägg dem i botten på en långpanna/ ugnsfast form. Dela baconskivorna på hälften och lägg dem över osten, lite utspritt. Låt de grillade paprikorna rinna av i ett durkslag. Dela dem och sprid även ut dessa över osten. Baka i ugnen, 225 grader på grillfunktionen, tills baconet fått fin färg. Servera direkt.
--------
Revben är en rätt som jag egentligen inte är så förtjust i. Allra helst inte tjocka revben. Detta beror nog främst på att jag hittills inte ätit några bra tillagade. Men igår blev jag frälst! :) Och snacka om enkelt! Det är tiden i ugnen som är hemligheten!

Det enda vi gjorde var att lägga revbenen på ett galler, ovanför en långpanna. (Dit fettat kan droppa!) Penslade dem med grillolja och lät de grillas på 225 grader i ca 1 timme. Sedan togs de ut och penslades med Santa Marias Glaze - Red hot chili.

Tyvärr var glazen inte så stark som vi önskat, inte alls om jag ska vara ärlig, så lite mer chili skadar inte! Efterstek revbenen i ca 125-150 grader i 2 timmar till. Ta ut och pensla på mer glaze med jämna mellanrum. Klart! Enkelt va? Och sååååå gott!!! Good luck!

Inga kommentarer: