2009/04/10

Fylld fläskfilé med svampstuvning i ostkorg

Ikväll käkade vi lite lyxig mat. Inte så dyrt egentligen, det är mest utseendet som ser lite lyxigt ut. Jättegott var det i alla fall!

Ingredienser:
1 st fläskfilé
Ett par skivor god salami
5 msk philadelfiaost
Färska champinjoner
1 gul lök
2 dl vispgrädde
valfria kryddor
Riven ost -gärna lagrad

Skär filén nästan helt igenom. Vik ut den och banka den till en platta. Bred ut philadelfiaost, strö över salami och valfria kryddor. Rulla ihop filén och knyt den med steksnöre. Stek filén i rikligt med smör, tills den fått fin färg på utsidan. Linda in filén i folie och efterstek den i ugnen tills den är klar, ca 20-30 minuter.

Skär lök och svamp i bitar. Stek dem i rikligt med smör. Häll på grädde och låt koka tills en god stuvning bildats. Krydda med valfria kryddor, jag brukar använda paprika, salt, svartpeppar och lite vitlökspulver.

Ostkorgarna är jättelätta att göra. Lägg riven ost på en bakplåtsklädd plåt. Grädda högt upp i ugnen, på ganska hög värme tills osten får en gyllenbrun färg. Ta ut från ugnen och låt svalna en aning. Använd en stekspade och lägg den smälta osten över en liten skål. Ställ kallt och låt svalna. Ta sedan loss osten, och en liten korg har bildats. Servera svampstuvningen i denna. Se bild för inspiration!

Smaklig måltid & Glad Påsk!

Inga kommentarer: