Kryddig fisksoppa med äpple

Jag tror att jag blivit sopp-drottning! :) Här kommer ännu en fisksoppa...jättemumsig! Fisksoppa har verkligen blivit vår snabbmat på fredagar. Det är så enkelt att göra och tar inte alls lång tid.

Ingredienser:
(4 port.)
400 g vit fisk t.ex. torsk
2 dl skalade räkor
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st äpplen
2 msk riven färsk ingefära
2 msk tomatpuré
4 dl vatten
2 msk hummerfond
4 dl vispgrädde
1 kruka färsk koriander
1 tsk sambal oelek
salt & peppar

Skala och hacka lök och vitlök fint. Kärna ur och tärna ett äpple. Fräs dessa i rikligt med smör. Tillsätt riven ingefära och tomatpuré. Häll på vatten och fond. Låt sjuda i 5 minuter. Skär fisken i lagom stora bitar och lägg ner dem i buljongen. Tillsätt kryddor och grädde, låt sjuda i ytterligare 5-10 minuter tills fisken är genomkokt. Tillsätt de skalade och tinade räkorna, 2 minuter innan servering. Dekorera med 1 tärnat äpple och gärna ett par korianderblad.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Marie G sa…
Provade igår, kanongott! Jag valde att mixa soppan innan jag la i fisken för att få en slätare soppa, funkade perfekt.