2009/01/07

Stuvad vitkål

Igår åt vi detta goda tillbehör till en rödvinsmarinerad nötstek som vi tillagat i lergryta. Det var jättegott! Ännu ett bevis på att man inte måste ha potatis till allt...haha!

Ingredienser:
1 litet vitkålshuvud
1 ask philadelfiaost
1-3 dl vispgrädde - beroende på hur mkt kål som används!
salt & peppar
muskot efter smak

Strimla vitkålen, fräs den i smör tills den fått lite färg. Tillsätt ost och grädde och låt puttra en stund tills du fått en lagomt kletig stuvning. Smaka av med salt, peppar och muskot.
Enkelt va? :) Smaklig måltid!

Pssst...om vi ska tala om nötsteken så rekommenderar jag marinad (utan salt) över natten och åtminstone 3 timmar i ugnen, helst i en lergryta! Förslag på marinad? Hör av er så kan jag bistå med det också! :)

1 kommentar:

Annika sa...

Tack för tipset! Detta måste jag prova!