2009/01/10

Rödspätta i pikant sås med broccoli- & blomkålsmos

Det här receptet hittade jag för två år sen, och av någon väldigt konstig anledning har vi bara gjort denna rätt en gång. Men nu har vi gjort den igen och den kvalificerade sig galant till bloggen! :) Här kommer receptet, smaklig måltid!

Ingredienser:
(4 port.)
600 g rödspätta
10 cm purjolök
1 st röd paprika
1 st morot
2½ dl créme fraiche
1-2 dl vispgrädde
1 skvätt vin - efter smak
100 g skalade räkor
2-3 msk tomatpuré
2 msk hummerfond
2-5 tsk curry - helt efter smak
1-2 tsk dragon - håll balansen mot curry, hälften dragon mot curry
salt & peppar - efter smak

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form, inte för stor. Vik fiskfiléerna på längden, skinn mot skinn, och rulla ihop. Ställ dom tätt i den smorda formen.
Skär paprika och morot i små kuber, fräs i smör tills de är mjuka. Tillsätt skivad purjolök. Häll på créme fraiche, grädde, fond, vin och kryddor. Låt koka ihop ca 5 min. Smaka av under tiden!
Häll såsen över fiskrullarna och gratinera i ugnen ca 15 min, eller tills fisken är klar. Vit och flagig! Servera till broccoli- och blomkålsmos.
--------
Koka broccoli och blomkål mjuk i saltat vatten. Häll av och låt ånga av en stund. Mosa med en potatisstamp tillsammans med lite smör. Tillsätt vispgrädde till lagom konsistens. Salta vid behag! Klart!
--------

Smaklig måltid! :)

Inga kommentarer: