Grekisk gryta

Här kommer det ursprungliga recpetet på grekisk gryta, vegetarisk. Den är jättegod precis som den är men vill man ha kött, passar kyckling eller fläskfilé kanon! Vi brukar ha kyckling. Gör en stor sats, så får Ni ett par matlådor också. Den passar inte så bra att frysa men den håller sig ett par dagar i kylen, för att ätas som matlåda senare i veckan. Den är supergod, och nyttig! :)

Ingredienser:
(4-6 port.)
(800 g kycklingfilé)
1 litet vitkålshuvud
3 gula lökar
1 zucchini
3 vitlöksklyftor
2 paprikor, valfri färg
350 g färska champinjoner
2 burkar kross. tomater
2 dl grönsaksbuljong
3 tsk sambal oelek
1 pkt fetaost

Skär löken i små klyftor, och vitkålen i lagom stora munsbitar. Finhacka vitlöken och fräs grönsakerna i smör. Lägg över i en stor gryta alt. långpanna. Fräs även svampen (och kyckling) och lägg i samma gryta. Tillsätt krossade tomater, buljong och kryddor. Låt koka ihop till en mustig gryta ca 30 minuter. Hacka under tiden zucchini och paprika, tillsätt till grytan de sista 10 minutrarna. Smaka av med salt* & peppar. Strö över smulad fetaost innan servering. *Obs! Fetaosten är väldigt salt så var försiktig!

Smaklig måltid!
Ps. Kära LCHF-are, om man finner fetthalten för låg ser jag ingen anledning till varför man inte kan skvätta i lite grädde i denna gryta. Smakerna rundas nog fint av med lite krämighet. Go for it!