2009/01/11

Gratinerade kronärtsskockor

Ett enkelt och gott tillbehör som passar till det mesta. Skit i pastan och servera det här istället! Det är kanonmumsigt. ♥

Ingredienser:
2 burkar kronärtsskockshjärtan
1-2 tomater i klyftor
10 cm purjolök
salt & peppar
Ett par droppar chiliolja eller lite chiliflakes
1-2 dl riven ost - gärna lagrad, t.ex Västerbotten eller Parmesan

Häll av vattnet från kronärtsskockorna. Bryt isär dom en aning och placera dom i en smord ugnsfast form tillsammans med tomatklyftorna. Droppa över lite chiliolja, krydda efter behag. Strimla purjolöken och strö över, tillsammans med den rivna osten. Gratinera i ugnen tills osten smält och fått fin färg, smaklig måltid!

Tips! På Coop säljer dom små flaskor med kryddoljor under namnet SpiZe. Finns i varianterna; Chili, Vitlök, Basilika.

Inga kommentarer: