2009/01/04

Gorgonzolagratinerad fläskfilé med päron- och valnötssallad

Vad ska man säga om denna rätt? Den tillhör klart till en av de godaste hittills! :) Rekomenderas med hela hjärtat ♥

Ingredienser:
(2-3 port.)
1 st fläskfilé
200 g färsk broccoli
10 cm purjolök
125 g gorgonzola
3 dl vispgrädde
salt & peppar
paprikapulver
italiensk salladskrydda
-----
1 knippa romansallad
2 päron i tunna skivor
100 g valnötter
+lite olja och citronsaft som dressing

Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Bryn i en stekpanna och krydda med salt, peppar, paprikapulver och italiensk salladskrydda - mängd efter smak. Förväll under tiden den färska broccolin i saltat vatten. Placera kött och broccoli i en ugnsfast form.
Vispa grädden och tillsätt hackad purjolök och söndersmulad gorgonzola. Bred ut blandningen över köttet och broccolin i den ugnsfasta formen. Gratinera i ugnen, ca 10-15 min tills allt är genomvarmt och fått lite färg. Gör under tiden salladen.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: