2009/01/06

Blomkål- och tonfiskgratäng

Supergott helt enkelt! :)

Ingredienser:
(Till en vanligt stor gratängform)
1 huvud färsk blomkål
3 burkar tonfisk av bra kvalitét - t.ex. Lidl's eller Hemköps egna!
10 st färska champinjoner - förstekta
2 st rödlökar - förstekta
3 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
salt, peppar, paprikapulver efter smak
2 dl riven ost till gratinering

Skiva blomkålen i ca 0,5 - 1 cm tjocka skivor och täck bottnen på en gratängform. Häll av vätskan från tonfisken och fördela över blomkålsskivorna. Strö över stekta champinjoner och lök. Lägg på ett nytt lager av blomkålsskivor. Vispa grädden lätt tillsammans med kryddorna och häll över gratängen. Strö över osten och gratinera i ugnen ca 30 min. OBS! Täck med aluminiumfolie om osten får för mycket färg och fortsätt baka gratängen tills blomkålen känns mjuk och klar. Servera till en liten enkel grönsallad.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: