2008/12/06

Varma baconmackor med svampstuvning

Detta är en av våra favoriter, så himla gott! Det är lite svårt att skippa brödet om man försöker undvika kolhydrater, så detta är ännu ett fusk...tyvärr! :( Jag tror det är dags för en radikal nystart inom kort för mig, det här funkar ju inte.

Ingredienser:
(4-6 st)
Skivat toastbröd - antal skivor efter antal port.
Smör - att smöra skivorna med
1 pkt bacon - förstekt
Riven ost - till gratinering

Stuvning
1 gul lök
15-20 st färska champinjoner - beroende på strl och antal port.
3 dl vispgrädde
1 tsk paprikapulver
salt & peppar - efter smak

Hacka löken och fräs den mjuk i en liten kastrull. Skiva champinjonerna och fräs även dessa tills de vissnat ordentligt. Häll för guds skull inte bort vätskan, den ska vara kvar! Tillsätt grädden och låt allt småkoka i ca 10-15 minuter tillsammans med kryddorna.
Tips! Dessa mackor blir mycket bättre om stuvningen är ganska hård. Red av den om den är för rinnig.

Bred mackorna med smör. Lägg på baconskivor. Klicka på ett ganska tjockt lager stuvning och strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen, 225 grader, i ca 15-20 min eller tills osten är gyllenbrun.

Servera med en god sallad och vinägrette. Smaklig måltid!

Inga kommentarer: