Senapsstekt sill med GODA tillbehör

Ja, då har man gjort det igen! :) Överträffat sig själv...hahaha, eller tjaaa...jag hittade i alla fall ett kanonrecept som föll både mig och min väldigt skeptiska pojkvän i smaken. Detta är en god och nyare variant av stekt saltsill med löksås. Och ja man kan faktiskt uppdatera gamla godingar också! Här kommer receptet på Senapstekt sill med blomkålsmos och ciderbräserad purjolök.

Ingredienser:
(4 port.)
2 pkt salt sill
4 msk skånsk stark och grovkornig senap
1 msk dijonsenap
1 dl vispgrädde
2 äggulor
2 dl grovmalet rågmjöl - till panering

1 blomkålshuvud
1 klick smör
1 skvätt vispgrädde
salt & vitpeppar - efter smak

1 purjolök
2 äpplen - helst Granny Smith (gröna)
3 dl torr äppelcider - dvs ett besök på Systemet! :)
1 skvätt grädde
+ redning

OBS! Nyckelord: Simultanförmåga! :)
Gör så här:
- Häll av vätskan från sillen och klipp bort fenan. Marinera filéerna i grädde, senap och äggulor i minst 1 timme innan matlagningen. Panera filéerna i rågmjölet och stek dem ca 1-2 minuter på varje sida i smör.
- Dela blomkålshuvudet i små buketter och koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av sig lite. Mosa blomkålen med en potatisstamp med en klick smör. Tillsätt vispgrädde till önskad konsistens.
- Skiva purjolöken och äpplena. Koka dem i ca 5-10 minuter i cidern. Smaka av med en skvätt grädde och red av såsen vid behov.