2008/12/21

Scampi India

Även denna rätt rekommenderades av en arbetskollega till mig. Och oj vad gott det var! Tack för receptet, Lillemor!
Gillar man curry och asiatiska smaker gillar man definitivt denna rätt. Och så ska man ju inte sticka under stolen med att det är lite lyxigt att flambera...ja Ni läste rätt...jag har flamberat för första gången. Lyxig smak på en egentligen ganska simpel rätt, rekommenderas varmt! Nu lär jag väl aldrig få laga något annat enligt gubben :)

Ingredienser:
(2 port.)
500 g stora räkor (scampi) Finns jättbra på Lidl!
10 cm skivad purjolök
1 röd strimlad paprika
Curry efter smak
½ krm svartpeppar
½ krm paprikapulver
½ krm cayennepeppar
2-3 msk konjak
2 dl vispgrädde
2-3 msk mild chilisås
Ett par stänk tabasco

Tina och skala räkorna. Fräs purjolök och paprika mjuka i lite smör. Ställ åt sidan. Fräs curry och räkor i smör ett par minuter. Häll på konjaken och flambera! När räkorna slutat brinna :) Tillsätt grönsaksfräset, grädde och resterande kryddor. Låt puttra ett par minuter och servera sedan rätten i en soppskål. Eventuellt en brödbit till. Men självklart kan vi skippa kolhydraterna helt och hållet! :)

Smaklig måltid!

1 kommentar:

Anonym sa...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel