Laxfjäril med Lindas fyllda paprikor

Sååå mumsigt! Och GI-vänligt...såklart!

Ingredienser:
(2 port.)
2 st laxfjärilar
2 st stora röda paprikor
1 st liten zucchini
1 st gul lök
1 knippe salladslök
1½ - 2 port. kokt quinoa - följ anvisningarna på paketet
1 st röd chilifrukt - kärnor och allt!
1 st stor vitlöksklyfta
2 st grillade paprikor - finns att köpa på burk
4-5 st soltorkade tomater
½ burk kalamataoliver (typ 1 hand full)
40 g ruccola - ½ frp
salt & peppar - efter smak
2 tsk örtkryddor - jag använde basilika och dragon
1 frp fetaost

Dela paprikorna och ta bort kärnor och de ljusa hinnorna. Förväll dom ca 1 min i kokande vatten. Lägg dom med skinnsidan neråt i en smord form, så de bildar små skålar.
Stek gul lök, zucchini, vitlök och chilifrukt. Hacka tomater, oliver, paprika och salladslök. Blanda med den kokta quinoan, krydda. Tillsätt zucchinifräset när det är klart. Vänd ner ruccolan.

Fyll paprikahalvorna med denna röra/ pytt och strö över smulad fetaost. Gratinera i ugnen, 225 grader, tills osten fått lite färg och allt är genomvarmt.

Servera till stekt laxfjäril och en god kall gräddfils- eller yoghurtsås.

Smaklig måltid!

Kommentarer