2009/10/25

Citronkyckling med zucchini-"pasta"

Favorit i repris, bilduppdaterat. Smaskigt så in i bomben! :)

Ingredienser:
(2 port.)
2 st kycklingfiléer
1 st citron
salt & peppar
2 st zucchini
Ett litet gäng färska champinjoner
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
5 msk pinjenötter
1 kruka färsk persilja
½ kruka färsk basilika
4-5 st salladslökar
1 dl vispgrädde
salt & peppar
chiliflakes
(ev. ett par msk vitt vin)

- Salta och peppra kycklingfiléerna, samt klappa in rivet skal av 1 citron. Bryn filéerna runt om i en stekpanna tills de fått lite färg. Lägg dom i en ugnsfast form och stek dom färdiga i ugnen.
- Ansa och skär zucchini i långa tunna skivor "spagetti" med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Salta dem något och låt dom stå ca 15 min så de vattnas ur en aning.
- Smält smöret i en panna och rosta pinjenötterna på lätt gyllenbruna under omrörning, ca 1 min. Tillsätt hackad vitlök och fräs ytterligare nån minut. Tillsätt citronsaft av ½ citron/ vitt vin, örter, grädde samt den hyvlade zucchinin. Låt allt värmas upp ordentligt och servera sedan tillsammans med kycklingen.

Smaklig måltid!

3 kommentarer:

Ann-Katrin sa...

Hej! Tack för kommentaren på min blogg! Vilket smarrigt recept detta var! Måste provas snart...;-) Kram!

Linda sa...

Varsågod, tack själv! Kram tillbax ;-)

Anna sa...

Hej! Japp, är här och gör lite reklam för en gratis lågkolhydratinformationssida. (vilket underbart långt ord) Hoppas att ni vill smita in på www.kostgajden.se

Tycker du om det du ser hoppas jag du vill sprida sidan vidare ;)

Härliga hälsningar
Anna