Svamp- och löksoppa

Favorit i repris, nu med bild! Det här är ett recept baserat på ett som jag hittade på arla.se. Jättegod, krämig soppa! Jag serverade den tillsammans med "hemmagjort" vitlöksbröd. Supermums!

Ingredienser:
(4 port.)
1 liter färska champinjoner
3-4 st lökar, gärna blandade sorter
5 dl vatten
1 svampbuljongtärning
4 dl mjölk
2 dl grädde
1 tsk persilja
1 tsk timjan
+ redning
1 pkt bacon

Hacka löken och svampen i ganska stora bitar. Förstek dem båda. Häll på vatten, buljontärning och låt koka ett par minuter. Tillsätt mjölk, grädde och kryddor, koka ett par minuter till. Smaka av med salt och peppar och red av soppan om så önskas. Klart, hur enkelt som helst!

Vitlöksbrödet bestod av skivad chiabatta, 1 frp färdigt vitlökssmör och lite färsk persilja. Ett annat gott alternativ är att blanda äkta smör med ädelost, bred på brödet och rosta i ugnen. (Skippa brödet för GI/LCHF)

Ps. Skippa baconet för en helt vegetarisk soppa.

Bonne chance!