2008/11/28

Fisksoppa med vitt vin

Igår kväll åt vi den här fisksoppan. Den låter ganska simpel men jag lovar att den var kanongod! Med vispgrädde och vitt vin kan det inte bli annat än gott, eller vad säger Ni? :) Jag hittade receptet på Allt om mat´s hemsida "Kickis fisksoppa", men ändrat lite i proportionerna.

Ingredienser:
(2-3 port.)
1 pkt torskfilé (block) - halvtinat
1 tsk salt
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st morötter
1 st palsternacka
5 dl vatten
1 st fiskbuljongtärningar
1½ dl torrt vitt vin
1 burk tomater, hela
1 tsk timjan
salt & peppar
-------
1 dl grädde
1 liten burk kräftstjärtar
-------

Skala och hacka lök, vitlök, morötter och palsternacka och fräs på allt ett par minuter. Tillsätt vatten, vin, buljong, tomater och kryddor. Låt allt koka samman i ca 15 min.

Skär fiskblocket i lagom stora bitar. Lägg ner dem i koket och låt puttra tills fisken är klar och vitnat, ca 10-15 min. Försök att röra så lite som möjligt i kastrullen under tiden du kokar.

Vispa grädden till ett ganska hårt skum, som klickas uppe på soppan vid servering, tillsammans med kräftstjärtar.

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

Anonym sa...

hur många gram är 1 pkt torskfilé?

Linda sa...

Oj, 300 eller 400 g tror jag.