2008/11/08

Fiskgryta med tomat

100% husmanskost á la GI-metoden. Enkel och supergod gryta/ soppa som kan serveras till råris/ bulgur/ fullkornspasta eller bara som den är, i soppformat. Så åt vi den igår! Mums!

Ingredienser:
(4 port.)
1 pkt torskfilé (block) - halvt upptinat!
1 st gul lök
1 st röd paprika
ca 12 st färska champinjoner
1 st fiskbuljongtärning eller 2 msk hummerfond
1 st burk krossade tomater
1 st burk créme fraiche
½ tsk sambal oelek
salt & peppar

Skär lök och paprika i bitar, dela champinjonerna. Fräs allt i en stekpanna ett par minuter till löken är nästan klar. Lägg över till en kastrull. Tillsätt buljong, krossade tomater, créme fraiche och kryddor. Låt detta koka ihop ett par minuter. Skär fiskblocket i lagom stora munsbitar. Lägg ner dem i soppan och låt sjuda i ca 10-15 minuter, tills fisken vitnat och är genomkokt.

OBS! Rör inte för mycket i grytan efter att fisken tillsatts, då slutar det med att Ni får äta fiskgröt...och det är INTE gott! :( Håll låg värme så behöver Ni inte röra alls. Klart! Enkelt va?

Smaklig måltid!

Ps. Det funkar med ett par tsk dill i också...men det är inte nödvändigt, den är väldigt god som den är!

Inga kommentarer: