Fiskgryta med tomat

Det här är egentligen ett gammalt recept som funnits här på bloggen sedan 2008. Men jag gjorde en uppdatering här om dagen och delar därför med mig igen. En god, värmande fiskgryta. Mums!

Ingredienser:
(4 port.)
1 pkt torskfilé (block) - halvt upptinat!
1 st gul lök
1 st röd paprika
ca 12 st färska champinjoner
1 st liten zucchini
1 st fiskbuljongtärning eller 2 msk hummerfond
1 st burk krossade tomater
2,5 dl créme fraiche
1 tsk sambal oelek
salt & peppar

Skär lök, paprika och zucchini i bitar, dela champinjonerna. Fräs allt i en stekpanna ett par minuter till löken är nästan klar.

Lägg över i en kastrull. Tillsätt buljong, krossade tomater, créme fraiche och kryddor. Låt detta koka ihop ett par minuter. Skär fiskblocket i lagom stora munsbitar. Lägg ner dem i soppan och låt sjuda i ca 10-15 minuter, tills fisken vitnat och är genomkokt.

OBS! Rör inte för mycket i grytan efter att fisken tillsatts, då slutar det med att Ni får äta fiskgröt...och det är INTE gott! :( Håll låg värme så behöver Ni inte röra alls. Klart! Enkelt va?

Smaklig måltid!

Kommentarer