Fiskgryta med gräslök

Enkel och god fiskgryta/ soppa. Milda smaker som passar alla, t.o.m. barnfamiljen...om barnen äter fisk dvs. :) God till råris/ bulgur eller potatis, men funkar även som soppa på egen hand = GI-vänligare!

Ingredienser:
(4 port.)
1 pkt torskfilé (block) - halvtinat
2 st tomater
1 gul lök
1 liten burk créme fraiche
1 dl mjölk
1 st fiskbuljongtärning eller 2 msk hummerfond
1-2 msk dijonsenap
1-2 dl gröna ärtor
½-1 dl klippt gräslök
salt & vitpeppar - efter smak

Finhacka löken och fräs den i en stekpanna, överför den till en kastrull. Tillsätt mjölk, créme fraiche, buljong, senap, gräslök samt kryddor. Koka upp på svag värme. Skär fiskblocket i lagom stora bitar och lägg försiktigt ner dem i den sjudande såsen. Låt småkoka i ca 10-15 minuter...tills fisken vitnat och delar sig lätt. Tillsätt ärtor och hackade tomater under de sista 5 min. Klart!

Lycka till & smaklig måltid!

OBS! Som jag påpekat förut; rör så lite som möjligt i grytan! Annars faller fisken sönder och du får en smetig och oaptitlig fiskgröt i kastrullen...blä! :(

Kommentarer