2009/09/12

Camillas fisk- och skaldjurssoppa

Detta recept tipsade jag Er om för ganska länge sedan. Nu vill jag tipsa Er igen, genom att uppdatera inlägget med en liten bild. Hoppas Ni blir riktigt frestade! :)
Jag fick receptet av en arbetskollega till mig och sedan dess har detta varit både min och min pojkväns favoritsoppa! Den är superenkel att göra, tar inte lång tid och smakar gudomligt gott! Tack så hjärtligt Camilla!


Ingredienser:
(4 port.)
400 g torsk
2 burkar krossade tomater
2 st fiskbuljongtärningar eller motsvarande mängd hummerfond
1-2 burkar champinjoner
1 purjolök
1-2 vitlöksklyftor
5 dl créme fraiche
1 burk kräftstjärtar (eller räkor)
1 pkt krabbsticks
Dill, salt & Peppar efter smak

Skär fisken i lagom stora bitar och koka tillsammans med krossade tomater och buljong tills dess att fisken vitnar och nästan är klar, ca 10 min. Fräs under tiden champinjoner, purjolök och vitlök som sedan blandas ner i fiskkoket tillsammans med créme fraichen. Låt allt koka samman.En stund innan servering blandas skaldjuren i. Smaka sedan av med dill, salt & peppar. Serveras gärna med varmt vitlöksbröd, men den passar alldeles utmärkt bara som den är!

Bon apetit!

Tips! Vi provade att byta ut champinjonerna mot kantareller, och det blev kanongott!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, vad roligt att du tipsar om "min" fisksoppa och dessutom kallar den för "Camillas fisk- och skaldjurssoppa". Tack för det, vännen!

Kramar /Camilla

Linda sa...

Varsågod! Den är så hiiimla goood! =) KRAM KRAM