Äppelchutney


Detta ska vi äta ikväll som ett tillbehör till kyckling och couscoussallad. Hur enkelt som helst att göra, och kanongott. Något som ser så snyggt ut, ROSA!!! , måste ju helt enkelt vara smarrigt! Eller hur?

Ingredienser:
3 st gröna äpplen - Granny Smith helst!
1 st röd lök
1 dl socker
½ dl vitvinsvinäger
2 st stjärnanis
4 st hela kryddnejlikor
1 liten bit färsk ingefära

Skala och kärna ur äpplena, skär dom i bitar. Skala och hacka löken i lite mindre bitar än äpplena. Skala ingefäran och skär den i ett par större bitar. Lägg allt tillsammans med resten av ingredienserna i en liten kastrull och låt allt sjuda på svag värme i ca 15 minuter tills äpplena börjar mosa sig. Låt svalna. Plocka ur stjärnanis, nejlikorna och ingefäran. Häll upp på burk och förvara i kylskåpet.