Filégryta á la Linda (& Toni)

Gammalt recept men nu bilduppdaterat! Här kommer vår söndagsmiddag. Denna rätt är nog det närmaste till himlen man kan komma om Ni frågar Toni, bortsett från Kålpudding.

Ingredienser:
(4 port.)
600 g fläskfilé
2 st gula lökar
1 röd paprika
200 g färsk svamp - i detta fall trattisar
½ msk soja
1½ msk konc. kalvfond
4-5 dl vispgrädde - ju mer sås desto bättre, är mitt motto! :)
½ burk kronärtskockshjärtan
2 msk lingonsylt
1 dl färska/ frysta lingon
Timjan och gräslök efter smak

Rensa fläskfilén från hinnor och onödigt fett. Skiva den i lagom stora bitar och bryn den. Krydda efter smak, vi brukar använda salt, svartpeppar, paprikapulver och Knorr´s Kött & Grillkrydda. Lägg över bitarna i en gryta. Skiva löken och paprikan. Bryn även dessa innan de läggs över i samma gryta. Tillsätt resterande ingredienser, utom de färska lingonen, och låt allt koka samman till en simmig och god gryta. Red eventuellt av såsen och servera till vildris eller potatis.

Tips! Vi köpte en jättegod vildrismix från Saltåkvarn , på Coop. Skippa denna om du följer LCHF-kost.

Smaklig måltid!

Kommentarer