2008/09/06

Squashplättar

Efter lite labbande har jag här fixat till ett recept som jag hittade för länge sen. Man måste inte ha potatis till allt, så här kommer ett alternativ. Vi åt dessa till stekt lax och romsås...men de är lika goda på egen hand.

Ingredienser:
500 g squash/ zucchini
1 röd chili
1 vitlöksklyfta - en liten
75 g riven ost - gärna lagrad
1 ägg
2½ msk sojamjöl

Riv squashen och krama ur så mkt vätska som möjligt. Finhacka chilifrukten och vitlöken och blanda dessa med squashen. Tillsätt resterande ingredienser och blanda samman ordentligt till en kladdig smet. Provstek en plätt. Tillsätt eventuellt mer ägg och mjöl om plättarna håller ihop dåligt! Men innan du provar att vända den första plätten så är mitt tips att du låter den stekas på en sida ganska länge, typ 4 min. Då håller de bättre! Salta och peppra under stekningen.

OBS! Tillsätt inte saltet i smeten för den drar ur vätska ur squashen och då blir smeten för blöt och stelnar inte. När smeten stelnar på ett bra sätt, stek resten av plättarna och håll dom varma i ugnen fram till servering. Lycka till!

2 kommentarer:

Magdalena sa...

Hej Linda :)
Låter gott det där, är väldigt förtjust i squash (och lax). Kul att du blev så nöjd med blixt-smyckena! Tack också för de fina orden i inlägget nedan :)

Linda sa...

Klart jag blev nöjd med blixt-smyckena! Dom är såååå snygga.