Fylld kycklingfilé med bulgursallad

Detta åt vi igår kväll. Det blev jättegott. Receptet kommer från Allt om mat men som vanligt har jag ändrat lite. Den här rätten passar alldeles utmärkt som bjudmat, men är ändå inte för dyr för att funka även till vardags. Varsågoda!

Ingredienser:
(2 port.)
2 st kycklingfiléer
½ pkt halloumiost
10 blad färsk basilika - Slut på affären? 2 tsk pesto/ filé funkar oxå!
1 pkt lufttorkad skinka
salt & peppar

Bulgursallad
2 port. kokt bulgur - tillsätt lite fond/ buljong i vattnet för godare smak
1 liten squash
5 st salladslökar
1 krm cayennepeppar
salt & peppar
+ blandad grönsallad med körsbärstomater

Aijvar relishsås
2 dl créme fraishe
1 dl aijvar relish - stark eller mild
1 st vitlöksklyfta
2 krm salt

Blanda samman ingredienserna till såsen och ställ kallt under tiden resten av maten lagas. Då hinner smakerna sätta sig och allt smakar så mkt bättre!

Skär en liten ficka i kycklingfilén vid den tjockaste delen. Fyll kycklingen med oststavar och basilikablad. Salta och peppra runt hela filén och linda in den i skinkan. Lägg filéerna i en smord ugnsform och stek i mitten av ugnen i 20-25 minuter, beroende på hur stora de är, i 200 grader. Kycklingen är klar när innertemperaturen ligger på 68 grader.

Skär squashen i bitar och stek den ett par minuter. Krydda med cayenne, salt och peppar. Skiva salladslöken och låt den fräsa med lite på slutet i någon minut. Blanda i bulgur och låt svalna en aning. Den är godast om den serveras lite ljummen tillsammans med grönsalladen. Här får ni själva välja om ni vill blanda i salladen i bulgurblandningen eller servera dem var för sig.

Smaklig måltid!

Kommentarer