2009/09/28

Fylld köttfärslimpa med varm bönsallad

Detta är en gammal goding som är väl värd att tipsa om igen, nu med fräsch och frestande bild till. Smaklig måltid!

Ingredienser:
500 g nötfärs
1 st ägg
½ dl grädde
1 st vitlöksklyfta - finhackad
1 gul lök - hackad
Salt & Peppar

Fyllning
200 g rökt skinka - hackad
1 pkt mozzarella - skivad
1 burk svarta oliver - delade
½ kruka färsk basilika

Bönsallad
1 burk sojabönor - avrunna & sköljda
½ kruka färsk basilika
1 ask coctailtomater
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Salt & Peppar

Förstek löken. Blanda samman ingredienserna till köttfärssmeten, tillsammans med den avsvalnade löken. Smöra en ugnssäker form och klicka ut hälften av köttfärssmeten i den. Forma till en avlång limpa med en grop i mitten. Blanda samman fyllningen och lägg den i gropen av köttfärslimpan. Forma plattor i händerna av den resterande köttfärssmeten och lägg över som ett lock. Var noga med att täta alla skarvar. Förstek köttfärslimpan i 200 grader, ca 25-30 minuter.

Blanda under tiden samman ingredienserna till bönsalladen i en skål. Häll denna blandning runt köttfärslimpan och grädda ytterligare tills bönsalladen är varm och köttfärslimpan är färdig. Typ 20 minuter till. Klart! Smaklig måltid!

Och NEJ man behöver ingen potatis till, man blir mätt ändå! :)

3 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Köttfärslimpa är riktigt gott och din ser kalasgo ut!

Jana sa...

ser sjukt gott ut ...kan man göra en hembeställning? :D

Linda sa...

Helena: Ja mumsig värre! :)

Jana: Haha, ja det skulle väl vara nåt!? Catering á la Linda. ;)