Mustig kräftpanna

Smal och god soppa/ gryta/ panna med kräftor som går att variera in i det oändliga. Den här varianten har kräftor och selleri, men den funkar säkert lika bra med kyckling och ingefära. Som vanligt vill jag alltid "Thai-fixa" den men här kommer i alla fall grundreceptet. Varsågoda!

Ingredienser:1 stor gul lök
4 st vitlöksklyftor
4 st stora tomater
1 st stor grön paprika
1 kruka färsk persilja
2-4 st selleristjälkar
2-4 msk hummerfond
4 dl vatten
½-1 tsk cayennepeppar
½-1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk socker
½ tsk torkad timjan
2 burkar kräftstjärntar i lake á 350 g
3-4 st salladslökar

Skala och grovhacka löken och vitlöken. Grovhacka tomaterna, paprikan, sellerin och persiljan. Fräs alltsamman en liten stund i en gryta, 5 min kanske. Tillsätt fond, vatten och kryddor, och låt småkoka i ca 30 minuter. Red av grytan en aning.

Häll av laken från kräftorna och tillsätt dom i grönsaksgrytan, precis innan servering tillsammans med hackad salladslök. OBS! Varken kräftorna eller lökarna ska vara med och koka! De ska bara värmas i soppan. Serveras med ris och färskt bröd. Men är man som jag, lite anti kolhydrater så skippar man både brödet och riset och äter grytan som en soppa. Jättemums!

Kommentarer