2008/08/08

Italiensk grönsaksomelett

Ok, det här är väl ett perfekt recept om vi nu snackar GI-metoden. Ägg och ännu lite mera ägg. Här kommer receptet, varsågoda! :)

Ingredienser:
2 st lökar - fint skivade
3 små zucchini - fint skivade
3 st tomater - hackade
6 st stora ägg
50 g riven parmesan
Några färska basilikablad
1 msk färsk hackad persilja
salt & peppar

Stek löken försiktigt i ca 8-10 minuter tills den är ordentligt mjuk, guldbrun och nästan karamelliserad. Lägg i zucchini och fräs tills även den är gyllenbrun. Tillsätt tomaterna och fräs en stund, tills det nästan ser ut som en liten bubblig gryta.

Knäck äggen i en stor skål. Tillsätt alla kryddor och ost. Vispa ordentligt. Tillsätt den vispade äggblandningen till grönsaksfräset. Stek på svag värme tills omeletten stelnat och fått färg på undersidan.

Ställ in den i ugnen, på grillfunktionen ett par minuter, tills ovansidan stelnat och fått vacker färg. OBS! Detta är en tjockis till omelett, så det kan ta lite tid innan den är genomstekt. Servera omeletten i tårtbitar, gärna lite ljummen.

Inga kommentarer: