2008/08/30

Festpanna

God gratäng med lågt GI, jättegott med en sallad till. Första, men absolut inte sista gången jag lagar denna rätt! Här kommer receptet, varsågoda!

Ingredienser:
200 g kassler
200 g kyckling
2 st väl mogna tomater
2 dl créme fraiche
1 dl vitt vin
1-2 tsk oregano
Riven ost för gratinering

Skär kycklingen och kasslern i stavar och förstek en stund i en stekpanna. Krydda med valfria kryddor. Vi använde bara salt, svartpeppar och lite paprikapulver. Lägg köttet i en ugnsfast form. Hacka tomaterna och blanda dom med köttet i samma form. Blanda samman créme fraiche, vin och kryddor. Häll över kött och tomatblandningen. Strö ost över alltsammans och gratinera i ugnen, 225 grader, i ca 20 min eller tills allt är genomvarmt och osten fått vacker färg.

Servera till en god sallad, eller kokt ris/ pasta/ potatis. Smaklig måltid!

Inga kommentarer: