Spagetti Bolognese

Det här receptet hittade jag i en av mina miljoner kokböcker. Var sugen på smakrik och god köttfärssås och mina tankar föll självfallet på min resa till Italien. Där åt jag världens godaste Bolognese som hade stark smak av tomat och vitlök. Denna version är mildare och kanske lite försvenskad, men riktigt mustig och god!

Ingredienser:
500 g mager nötfärs
2 morot - hackad i kuber
3 stjälk selleri - hackad i kuber
2 stora gul lök - hackad
2 stora vitlöksklyfta - pressad
4 skivor bacon - skuren i tärningar
425 g krossade tomater, ev. mer
3 dl mjölk
3 dl rött vin
2 msk socker
2 tsk oregano
Muskot, salt & peppar - efter smak

Fräs lök, vitlök, bacon, morot och selleri tills allt är mjukt och tagit lite färg. Ställ åt sidan. Bryn köttfärsen och blanda den med grönsaksfräset. Tillsätt rödvinet och koka upp. Sänk värmen och låt koka på medelhög värme tills det mesta av vinet kokat bort.

Krydda med salt och peppar.Tillsätt mjölken och lite muskot, rör om ordentligt. Låt det koka tills mjölken i princip absorberats av köttblandningen. Tillsätt tomaterna, socker och oregano. Sänk värmen och låt sjuda utan lock i ca 2 - 2½ timmar tills såsen reducerats och fått en mustig färg.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Servera med köttfärssåsen och nyriven parmesanost. Det blir inte så mkt godare än så här!