2008/07/06

Rostade rotsaker med fetacréme


Det här käkade vi igårkväll. Vi hittade lite fräscha rotsaker på affären. Kan verkligen rekomendera rostade rotfrukter, gott och nyttigt. Det här var första gången vi hade rödbetor med. Det blev kanon gott! Sen var ju såsen typ det godaste jag ätit...här kommer recepten.

Ingredienser:
Morötter - Gärna späda i knippe
Färskpotatis
Kålrot
Palsternacka
Knipplök
Rödbetor........mängd efter smak!
+ Örter efter smak - vi hade persilja, gräslök & rosmarin

Klyfta alla rotsakerna enligt önskad storlek. Lägg i långpannan, tillsammans med lite olja, salt och peppar. Baka i ugnen ca 25-30 minuter beroende på rotsakernas storlek. Strö över örterna precis innan servering.

Fetacréme
5 dl turkisk yoghurt
1 frp Apetina Fetaost - söndersmulad
100 g gröna oliver med paprikafyllning
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar

Blanda alla ingredienser, klart! Tror inte att det kan bli så mkt enklare!? :)

Båda dessa recept passar bra till kyckling, kött eller fisk. Vad som helst i princip...ja inte falukorv kanske. Denna gång hade vi kycklingfilé till. Det funkar säkert som vegetarisk rätt också...

Tips! Man kan även rosta vanliga grönsaker i ugnen. Prova paprika, vitkål, zuchini, squash, champinjoner. Hur gott som helst! Man måste inte ha potatis till allt....allra helst inte om man vill äta så lite kolhydrater som möjligt. Ja jag vet att jag tjatar, men sån är jag! :)

Inga kommentarer: