Jordgubb- och rabarberkaka

Här kommer bidrag nummer två till min svärmors födelsedagpartaj som gick av stapeln i lördags. Den här kakan blev poppis...tillsammans med Kopparbergs sommarcider! Det kan inte vara lätt att bo i Finland, när man missar sveriges alla goda sommarspecialiteter. :)

Ingredienser:
200 g smör
5 dl socker
1 dl ljust muscovadoråsocker
4 st ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
300 g rabarber
250 g jordgubbar

Värm ugnen till 175 grader. Lägg 2 st bakplåtspapper omlott i en långpanna.Smält smöret. Rör ihop med socker, råsocker, vaniljsocker, ägg och mjöl. Rör till en jämn och fin smet. Häll den i långpannan.

Ansa och skölj rabarbern. Dela jordgubbarna. Fördela jämnt över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar. Dra kakan från plåten med hjälp av bakplåtspappret. Och stjälp tillbaka den i sval långpanna. Låt kallna. Skär i rutor.

Tips! Om du ska lägga kakan i en burk för förvaring så rekomenderar jag att lägga smörpapper mellan lagren, då kakan är aningen kladdig. Lycka till!

Kommentarer