2008/07/27

Couscoussallad


Ja visst är det svårt att vara uppfinningsrik när det gäller tillbehören till allt grillande under sommaren!? Det blir ofta samma saker. Jag blev lite less och gnuggade geniknölarna lite och kom fram till detta recept. Det blev kanon!

Till och med min pommes frites & beasås älskande pojkvän bubblade av matglädje när han stoppade gaffeln i munnen. :) Här kommer receptet på min couscoussallad. Bon apetit!

Ingredienser:

4 portioner dinkelcouscous
1 påse Bulgur kryddmix: Mynta, Persilja & Citron" - Santa Maria
3 st morötter
1 stor röd lök
1 gul paprika
1 röd paprika
1 mogen avocado
Coctailtomater
Gröna oliver
Färska örter - i detta fall persilja och mynta

Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda ner kryddmixen och ställ åt sidan. Finhacka morötterna och rödlöken. Fräs på dem, men spar lite mindre än hälften av löken rå till garnering. Skiva paprikorna i lite större bitar och vänd ner dom i stekpannan en liten stund innan morotsfräset är färdigt. Blanda grönsaksfräset med couscousen på ett stort fat.

Toppa salladen med delade coctailtomater, gröna oliver, skivad avocado, den hackade råa röda löken och örter. Gott till grillat eller som vegetarisk rätt.

Denna sallad går att variera ända in i det oändliga men detta är min första variant. Kan hända att det kommer fler. Ut i solen och njut med Er nu!!!

Inga kommentarer: