2010/06/04

Rabarberdricka

Favorit i repris! Läskande gott med is i en varm sommardag...

Ingredienser:
(ger 2 liter)
1 kg rabarber
1 citron
6 dl strösocker
2 liter vatten

Skölj och skiva rabarbern och citronen tunt. Varva rabarber, citroner och socker i en stor bunke. Koka upp vattnet och slå det över frukten. Täck över bunken och låt den stå och dra i ca 1 ½ dygn i rumstemperatur. Rör om då och då.

Sila drycken och häll upp på kalla, väl rengjorda flaskor. Fyll flaskorna ända upp och sätt på korken. Det bör finnas så lite syre i flaskan som möjligt.

Förvara rabarberdrickan i kylskåpet och späd med vatten efter smak vid servering.

Tips! Rabarberdrickan är också god som smaksättare i sommardrinken. Bottna då glaset med outspädd rabarberdricka och fyll på med torrt mousserande vin.

Inga kommentarer: