2008/06/22

Fylld paprika

Lättlagat & smaskigt till sista slicken! :) Betyget från mina vänner var de orgasmiska läten de gav ifrån sig vid matbordet...

Ingredienser:
(4 port)
4 st stora paprikor - välj paprikor som kan stå bra!
300 g nötfärs
1 liten purjolök
1 liten ask coctailtomater
½ vitkålshuvud
1 påse ruccola (80 g)
1 handfull cashewnötter - som vi nu lärt oss är ett frö inte en nöt!
Kryddor efter smak (s & p, chiliflakes, persilja, dragon, paprikapulver)
Färskriven parmesanost

Skär bort toppen/hatten på paprikorna och gröp ut kärnor och hinnor. Skär eventuellt bort lite från botten så paprikan står stadigt i en ugnsfast smord form. Men se till att inte skära för djupt så paprikan läcker!

Fräs köttfärsen, tillsätt hackad vitkål och purjolök. Krydda efter smak. Lägg i ruccola, nötter och delade coctailtomater. Sväng runt allt lite, så ruccolan "vissnar" lite. Riv i önskad mängd parmesan, när du tagit stekpannan från plattan.

Fyll paprikorna med köttfärsfräset. Riv över lite mer parmesan och gratinera i ugnen tills paprikan mjuknar och osten fått fin gyllenbrun färg. Stektid ca 20-30 minuter.

Servera med sallad och eventuellt en god sås. Denna gång gjorde jag min Thai-inspirerade kalla gräddfilssås med vitlök, chili och ingefära. Smaklig måltid!

Pssst....denna rätt är perfekt för dig som vill äta lite kolhydrater! :)

Inga kommentarer: