2008/06/01

Födelsedagstårta


GRATTIS TILL MIG SJÄLV, IDAG FYLLER JAG ÅR!!!

Vad tycks om min snygga tårta? Sugna? Tyvärr är Ni inte bjudna, men här kommer receptet så kan Ni göra en egen! Lycka till!

Ingredienser:
2 st Kungsörnens chokladkaksmix - ja jag vet, lite måste man få fuska!
33 cl sockerdricka
2 st bananer
1 pkt frysta hallon - tinade
1 pkt frysta blåbär - tinade
5 dl vispgrädde
1 liter färska jordgubbar
+ lite riven mörk choklad till garnering

Grädda chokladkakorna enligt anvisningarna på förpackningen. Grädda den dock ett par minuter extra, då detta ska bli tårtbottnar och inte lite kladdig chokladkaka! Låt kakorna svalna och dela båda på hälften, så du får två bottnar av varje kaka. Ja, vi ska ha fyra stycken bottnar! Denna tårta ska bli hög och snygg! :)

Lägg en av bottnarna på ett tårtfat. Droppa lite sockerdricka jämnt över bottnen, detta är för att tårtan ska bli saftig och god. Mosa bananerna och blanda med en klick av grädden. Bred ut över den första tårtbotten.

Tips! Låt bli att bred ut krämen ända ut till kanterna. Spar ca 1 cm runt hela tårtan. Fyllningen kommer tryckas ut dit av tyngden från de andra lagren.

På med nästa botten. Upprepa sockerdricksproceduren! Blanda blåbären med en klick grädde, bred ut. Nästa botten, samma sak här sockerdricka, hallon och grädde. På med den sista kakan, sen är det dags att täcka hela tårtan med grädde.

Sluta sträva efter en perfekt jämn tårta, den ska se hemmagjord ut så kladda runt grädden lite extra. Skiva några av jordgubbarna och dekorera kanten med. Dela eller skiva de resterande och lägg uppe på tårtan. Riv lite mörk choklad över som dekoration. Klart!

In med tårtan i kylen, tills det är dags att mumsa! Och jag lovar, den är mumsig!!!

Inga kommentarer: