2008/05/02

Grillad paprika- och getostpaj

Hur god är den här pajen? GISSA!!! :) Här kommer receptet. Jag lovar, du har inget val än att prova den...du kommer inte att ångra dig.

Ingredienser:
Deg
150 g vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
75 g kallt smör/margarin
1 krm salt
½ dl olja från paprikaburken

Fyllning
2 st färska lökar
2 msk olja från paprikaburken
200 g grillad paprika ZETA
Färsk getost - Chèvre - mängd efter smak och storlek på paj!
2 dl mjölk
2 st ägg
3 krm salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl, smör och salt i matberedaren eller använd fingertopparna tills smöret är finfördelat. Tillsätt oljan och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i pajformen och ställ kallt.

Skiva och fräs löken lätt i oljan från paprikaburken. Fördela löken och paprikan i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor och häll blandningen i pajskalet. Skiva getosten och lägg den snyggt över pajen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min eller tills äggstanningen stannat ordentligt.

Tips! Pajen är jättegod att äta varm, men jag misstänker att smakerna sätter sig bättre om pajen äts sval som tillbehör till tex grillat kött.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: