Linda goes Thai

Thaimat är bland det godaste jag vet och numera gör vi egen hemma! Jag har tipsat Er förr om detta recept men här kommer en uppdaterad version och dessutom en smaskig bild. :)

Ingredienser:
300 g risnudlar
1 paprika
1 purjolök
5-8 st färska champinjoner
1 knippe grön sparris
1 röd chilifrukt - behåll kärnorna för hettan!
1 bit färsk ingefära - i storlek som en tumme ungefär
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk koriander
Ett par stänk fisksås

1 kycklingfilé/ pers
1 tsk röd currypasta/filé

Skiva alla grönsaker i önskad storlek och fräs på dom i omgångar tills de nästan är genomkokta. Ställ åt sidan. Koka nudlar efter anvisningarna på förpackningen.

Lägg kycklingfilé i en smord ugnsfast form och bred på en tsk röd currypasta på varje. Baka i ugnen ca 25-30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Ca 200 grader.

Finhacka koriandern, vitlöken, chilin och riv ingefäran. Fräs i rikligt med smör en liten stund på medelvärme, var försiktigt så ingenting bränns! Tillsätt de förstekta grönsakerna och låt allt bli genomvarmt. Släng i de förkokta nudlarna och skvätt på ett par skvättar av fisksåsen.

Hur gott som helst! Thai Take Away - dra mig baklänges! :)