Röd currylax med nudelwok

Det här receptet hittade jag på alltommat.se. Det lät så himla gott, så i lördags bjöd jag darlingen på detta. Det blev supergott! Smakade som Thairestaurangen...om inte ännu godare! :)

Ingredienser:
400 g laxfilé
2 tsk röd currypasta (Thai) - Finns på burk i den utländska avd.
1 st purjolök
1 st gul paprika
1 st röd paprika
200 g färska champinjoner
1 st chilifrukt
300 g risnudlar
1 st lime

Sås
Blanda 6 msk japansk soja med 2 st fint hackade vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form, och bred på den röda currypastan på ovansidan av laxen. Salta efter smak. Stek i mitten av ugnen i ca 10 - 15 min.

Under tiden görs woken. Ansa och skär paprika, purjolök, svamp och chili i strimlor. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, sila av vattnet. Woka paprika, purjolök, svamp och chili tills de är klara, tillsätt de avrunna nudlarna och värm upp allt tillsammans. Här är det frivillig kryddning som gäller. Vi kryddade med lite torkad chili för att få det lite starkare.

Skär limefrukten i klyftor och servera tillsammans med fisk, wok och sojasås.
Tips! Krossa en handfull med jord-/ cashewnötter och strö över tallriken.

Smaklig måltid & lycka till!

Kommentarer