Asiatisk ugnspannkaka

Det här receptet hittade jag i aftonbladet och kunde inte låta bli att testa det! En ny tvist på fläskpannkaka kan man väl kalla denna rätt. Det blev jättegott! Här är receptet, det är dock lite ändrat av yours truely - mig!

Ingredienser:
Smeten
5 ägg
5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
½ tsk salt

Fyllningen
2 st kycklingfiléer
400 g färska champinjoner
6 st små salladslökar
1 mild röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 burk böngroddar - Kan dock uteslutas - jag gillade dom inte!
1 kruka koriander
+ Sweet chili sås

Vispa ihop smeten och låt stå under tiden du förbereder fyllningen. Skär kycklingen i tunna bitar och förstek dom tillsammans med önskade kryddor. Lägg åt sidan.

Putsa och klyfta svampen, ansa och skär salladslöken i bitar, skiva chilifrukten tunt - ta bort kärnorna och hinnan inuti om ni vill ha mildare smak. Finhacka vitlöken och fräs på alla ingredienser en snabbis. Smörj en långpanna. Fördela kyckling, svamp, lök, vitlök, chili och hälften av koriandern i plåten. Häll försiktigt på smeten.

Grädda i mitten av ugnen, på 225 grader, i ca 20 - 30 minuter eller tills den stelnat och fått fin färg. Servera med Sweet chili sås och ev soja att dippa i. Strö över resten av koriandern innan servering!