Filégryta med cider & röd kompott

Den här maträtten såg jag en kock göra på min favorit TV-kanal; BBC Food. Tyvärr visar dom ju aldrig receptet ordentligt, så jag fick helt enkelt improvisera med de ingredienser jag visste var i. Men bra och GOTT blev det! Relativt GI vänligt också! :)

Ingredienser:
(4-6 port.)
Grytan
2 st fläskfiléer
3 st gula lökar
½ - 1 st flaska torr cider - Boulard Cidre de Normandie - Brut Nr. 1848
3-5 dl matlagningsgrädde - Vispgrädde för fylligare smak!
3 st gröna äpplen - Granny Smith
salt & peppar efter smak

Kompotten
½ huvud av rödkål
2 st röda lökar
3 msk rönnbärsgelé
Muskot, salt & peppar efter smak

Börja med grytan. Hacka och stek löken, och häll den i en gryta. Rensa och skär fläskfilén i mindra bitar. Stek den nästan färdig och krydda efter smak. Lägg över köttet i grytan också. Häll på cider så det täcker köttet, och småkoka en stund. Smaka av med grädden, till en balanserad smak. Skala och skär äpplena i klyftor och tillsätt dom i grytan. Låt allt småkoka under tiden kompotten görs.

Skala och skiva den röda löken och rödkålen. Stek den tills den "vissnat" och tillsätt resterande ingredienser. Servera till grytan!