Aijvarbiffar med pasta

Det här receptet hittade jag i aftonbladet för ett tag sen, men jag har fixat till det lite á la Linda. Det blev jättegott!

Ingredienser:
(4 port.)
600 g nötfärs
1 dl Aijvar Relish - välj mellan mild & stark, vi använde stark!
1 dl naturell yoghurt
2 skivor vitt bröd
1 burk krossade tomater
150 g feta ost
1 gurka
1 rödlök

Skär bort kanterna på brödet och smula ner det i en bunke. Blanda med yogurt och aijvar, låt svälla i 5 minuter. Blanda i köttfärsen och en fjärdedels rödlök, låt stå i ytterligare 10 min. Forma till pannbiffar och stekdem nästan klara i en panna med smör. Lägg biffarna åt sidan.

Finhacka halva rödlöken och fräs i samma panna. Skölj inte ur den innan. Häll på tomatkrosset och smaka eventuellt av med mer aijvar och yoghurt - det gjorde vi. Salta och peppra och tillsätt eventuellet lite vitlök. Lägg ner biffarna och småkoka i 10 minuter, tills biffarna är klara. Smula ner fetaosten. Servera med spagetti och en sallad på skivad gurka och en fjärdedels skivad rödlök.

För ett GI-vänligare alternativ servera till fullkornspasta, bulgur, eller matvete.