Apelsinrostad kyckling

Det här är ett helt nytt recept, för mig i alla fall. Hittade det i aftonbladet och kunde inte låta bli att prova. Lite annorlunda smak mot vad man är van med, SMASKIGT! Kul med något nytt!!! Prova gärna, och berätta hur det gick!

Ingredienser:
(4 port.)
4 st kycklingfiléer
500 g morötter
2 rödlökar
2 cm färsk ingefära
½ tsk spiskummin
½ -1 tsk sambal oelek - beroende på önskad hetta!
1 dl apelsinjuice
2 msk olja
Salt & peppar

Skala morötterna och skär dom i lagom stora bitar. Gör likadant med löken och fördela i en ugnsfast form. Skala och riv ingefäran ner i en skål och blanda tillsammans med Sambal oelek, spiskummin, apelsinjuice och olja. Marinera kycklingen i detta en liten stund. Tips! Detta gjorde jag 1-2 timmar innan vi skulle äta. Lägg sedan kycklingen (och marinaden) ovanpå morötterna och stek i mitten av ugnen, 225 grader, 25-30 minuter tills kycklingen är klar.
Servera med ris, couscous eller som här bulgur. Ju grövre kolhydrater desto bättre GI-värde!

Sås
1 liten lök
Redning
1,5 dl matlagningsgrädde
1,5 msk kycklingfond
2 msk koncentrerad apelsinjuice
En skvätt soja
0,5 krm rosmarin
0,5 krm spiskummin

Mjukfräs löken i lite smör, utan att den tar färg. Häll i resten av ingrediensena och red av såsen. Låt koka i 5 min så smakerna blandas ordentligt. Klart! Smaklig måltid!