2007/12/02

"Hemmapizza" är toppen!

Ja, jag tillhör den skara människor som föredrar hemmagjord pizza framför den lokala pizzerian med italienskt namn. Visst blir man ordentligt sugen på köpt pizza ibland men våra "hemmapizzor" går inte av för hackor, det vill jag lova! :) Nu tänker jag ju såklart inte sitta här och förklara hur man gör pizza, för det kan nog de flesta. Och alla har vi våra varianter och favoriter. Men här kommer i alla fall ett par tips på fyllningar som vi tycker är supergoooooda!

Alla fyllningar innehåller ju såklart även tomatsås och riven ost.

  • Grekisk - Tonfisk, rödlök, Soltorkade tomater, kronärtsskockor, fetaost, svarta oliver och "inlagd" salladspaprika. (Finns på burk!)
  • Svensk - Köttfärs, purjolök, bacon, kantareller, tomatskivor och ädelost.
  • Currylover - Kyckling, rödlök, banan, ananas, tomat och massor av curry. Glöm inte currysåsen!

Det där med pizzadeg är alltid ett problem. Vi använder alltid fuskvarianten - Kungsörnens pizzamix. Lite tråkigt kanske, men vi tycker det funkar! Det blir väl ingen knaprig botten, men den är heller inte degig och slapp. Har vänner som brukar använda tortillabröd som pizzabotten. Ganska smart! :) Har Ni någon godare fyllning eller deg? Tipsa mig gärna via kommentarer här nedan!!!

Pssst...det kommer ett recept på pizzadeg med dinkelmjöl inom kort!

Inga kommentarer: